Verlengde Volkswagen Tiguan komt begin 2017

Tiguan LWB komt ook uit Mexico

Volkswagen Tiguan LWB
Volkswagen wist eerder al te bevestigen dat de Tiguan ook met lange wielbasis op de markt zal verschijnen. Nu weten we wanneer dat ongeveer gaat gebeuren.

In september vorig jaar presenteerde Volkswagen de splinternieuwe tweede generatie van de Tiguan. We kennen Tiguan tot op heden alleen met TSI benzine- en TDI-dieselmotoren, in een later stadium zal de cross-over ook als GTE - een plug-inhybride - in de showrooms komen te staan. Volkswagen wist onlangs al te bevestigen dat ook een versie met lange wielbasis in het vat zit. We weten nu dat die begin volgend jaar op de markt moet komen.

Dat meldt Volkswagen bij het presenteren van de eerste testbody van de Tiguan LWB. Een testbody wordt geproduceerd om de kwaliteit van de productielijn te controleren. Dit om te zien of bepaalde productiesystemen als robotarmen anders gekalibreerd moeten worden. Net als de reguliere versies van de Tiguan zal ook de LWB-variant in het Mexicaanse Puebla van de band gaan lopen. Ook de Chinese markt zal van een Tiguan LWB worden voorzien, al zal die in het land zelf worden geproduceerd.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.