Verbeter je Mini Coupe met AC Schnitzer

Mini Coupe by AC Schnitzer
Mini Coupe by AC SchnitzerMini Coupe by AC SchnitzerMini Coupe by AC SchnitzerMini Coupe by AC SchnitzerMini Coupe by AC Schnitzer
Waarschijnlijk heb je met een mini Coupe al een unieke auto, maar wie het zekere voor het onzekere wil nemen kan bij AC Schnitzer terecht voor allerlei unieke aanpassingen. De tuner heeft alles van sportremschijven tot een pookknop met digitaal versnellingsdisplay.

Standaard biedt de Mini Coupe al een heel scala aan mogelijkheden om je auto te personaliseren, maar bij AC Schnitzer hebben ze een hele lijn van producten ontwikkeld, voor wie nog wat uniekers wil.
Uiterlijk nu eens geen dikke bodykit, maar alleen stickersets met diverse striping en een Technology & Design sticker op de achterzijde. Ook 17- of 18-inch velgen behoren tot de mogelijkheden, waarbij die laatste er met een breedtemaat variërend van 205 tot 225 is. Voor het geluid is er een complete sportuitlaat beschikbaar, die achteraan een sportdemper heeft met een verchroomde uitlaatring. Eventueel is het ook mogelijk om alleen de sportdemper of zelfs alleen de chromen ring te bestellen. Binnenin kan AC Schnitzer de Mini voorzien van aluminium pedalen, velours vloermatten, een speciale, zwarte handremhendel of een pookknop waarin de huidige versnelling getoond wordt.
Om de prestaties van de Coupe wat te verhogen heeft Schnitzer een high-performance remsysteem ontwikkeld voor de vooras, met 328 mm gegroefde remschijven met daarop remklauwen met vier zuigers en stalen remleidingen. Voor een strakkere wegligging is er in hoogte verstelbare wielophanging die in combinatie met sportveren en verstevigde anti-rolbeugels de kartachtige rijervaring van de Mini nog wat verhogen. Speciaal voor de Cooper S uitvoering is er ten slotte een sperdifferentieel beschikbaar.
Motorische tuning is vooralsnog niet mogelijk bij AC Schnitzer. Wel meldt het bedrijf al druk bezig te zijn met de Cooper S en Cooper SD versies. Binnenkort zien we dus waarschijnlijk ook nog wat Coupes op anabolen voorbijkomen.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.