'Mini schrapt Coupé en Roadster'

Mini Roadster
Wanneer volgend jaar de nieuwe Mini op de markt komt, zou het wel eens einde verhaal kunnen worden voor de Roadster- en Coupé-versies. Die worden volgens de geruchten vervangen door één model dat écht sportief is.

Het lijkt erop dat Mini z'n hand een beetje heeft overspeeld met de Coupé- en Roadster-versies die in respectievelijk 2010 en 2012 op de markt kwamen. Leuke karretjes maar wat veel van het goede als je bedenkt dat het merk naast de hatchback ook nog een Clubman, Cabrio, Countryman en Paceman op het programma heeft staan.

Volgens een rapport betekent de komst van de nieuwe Mini volgend jaar dat de Coupé en Roadster vervangen gaan worden door één sportwagentje die qua uiterlijk flink zal afwijken van de hatchback en de nodige stijlelementen meepikt van de Vision concept-car. Deze sportwagen zou leverbaar worden met hard- en softtop en als Cooper S en JCW. Mini zou van plan zijn de 2-liter TwinPower-motor van BMW monteren, terwijl de normalere versies het met minder potente drie- en viercilinders moeten stellen. Het model staat voor eind 2015, begin 2016 op de kalender.

De driedeurs hatchback maakt nog dit jaar z'n officiële debuut, volgend najaar volgt de vijfdeurs. In 2015 volgen een nieuwe Clubman en Cabrio. Er gaan geruchten over een Mini sedan en MPV. De Countryman en Paceman moeten voorlopig nog even mee, deze staan namelijk op een ander platform en een nieuwe versie daarvan maakt eerst z'n opwachting in de nieuwe BMW X1.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.