Veel aanrijdingen met pollers

Bewegende palen veroorzaken miljoenenschade

Poller
In Nederland zijn vanaf 2010 minstens 2539 aanrijdingen met pollers geweest. De bewegende paaltjes die gemeenten gebruiken om binnensteden verkeersluw te houden of sluiproutes te blokkeren, zorgen voor letsel en miljoenen euro's schade.

Het tv-programma Kassa vroeg aan gemeenten met pollers hoeveel aanrijdingen er waren. 32 gemeenten konden cijfers leveren. Het daadwerkelijke aantal ongelukken ligt vermoedelijk hoger dan de 2539, omdat gemeenten alleen de ongevallen registreren waarbij schade ontstaat.

De schade aan pollers bedroeg 7,7 miljoen euro. Maar onduidelijk is hoe groot de schade is door letsel en beschadigde voertuigen. Kassa besteedt zaterdagavond aandacht aan een vrouw uit Zwolle die met haar snorfiets werd gelanceerd door zo'n paal en onder meer een schedelbasisfractuur opliep.

Er zijn enkele gemeenten die (willen) overstappen op camera's met kentekenherkenning omdat dit veiliger is. Met dit systeem lopen mensen alleen een boete op en geen letsel, aldus Kassa.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.