Van dichtbij: Volvo XC40

Kleinste XC90-broer gesnapt

Volvo XC40 Spyshots
Volvo XC40 SpyshotsVolvo XC40 SpyshotsVolvo XC40 SpyshotsVolvo XC40 SpyshotsVolvo XC40 SpyshotsVolvo XC40 Spyshots
Volvo heeft in een vrij korte tijd de nieuwe 90-serie op de markt gebracht en onlangs werd de nieuwe XC60 gepresenteerd. Ook de 40-serie wordt spoedig vernieuwd. Deze XC40 verschijnt als eerste van de nieuwe familie op de markt.

Waar de nieuwe XC60 zeer duidelijk voortborduurt op het design van zijn voorganger, lijkt deze XC40 een gekrompen versie van dat model te worden. Dat is geen verrassing: met de 40.1 Concept werden we al op de hoogte gesteld van de koets die de XC40 zou gaan krijgen.

We zien het bekende Volvo-front met de Thor-kijkers en aan de achterzijde vinden we verticaal georiënteerde verlichting, die we al kennen van de XC60 en zelfs van de V90. De kentekenplaat is in de bumper geplaatst, net als bij de V40 die momenteel (nog) in de showrooms van Volvo staat. Bij de XC60 en XC90 is de plaat juist op de klep geplaatst.

Uiteraard komt Volvo met een plug-inversie van de XC40, al zal het niet om de T8-versie gaan die we van de XC60 en XC90 kennen. Naar verluidt koppelt Volvo een 150 of 180 pk sterke driecilinder benzinemotor aan een ongeveer 75 pk sterke elektro-unit. Ook deze Zweed wordt op termijn in volledig elektrische vorm geleverd. Begin 2018 verwachten we de XC40 op de markt.

PRIVATE LEASE Volvo XC40

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.