Van dichtbij: nieuwe Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost spionage

Rolls-Royce stoomt de nieuwe Ghost klaar. Op de Stelviopas in Italië wordt de kleine broer van de Phantom eens even flink aan de tand gevoeld en gelukkig stond AutoWeek-lezer Mike Vreuls er met zijn neus bovenop.

Met rasse schreden nadert de onthulling van de nieuwe Rolls-Royce Ghost. Het Britse merk kondigde zelf in de afgelopen weken de komst van de nieuwe Ghost aan en liet daarbij de auto in een illustratie al deels zien. Ook kreeg onze spionagefotograaf de Ghost al eens voor de lens, maar nu kunnen we de nog altijd goed ingepakte Rolls haarscherp van dichtbij bekijken.

Daarbij valt vooral op dat de Ghost iets grotere koplampen lijkt te krijgen die bovendien iets hoger in de neus lijken te zitten. Ook is de grote opening in de voorbumper opvallend, daar is het bij het huidige model nog een stukje rustiger vormgegeven. Aan de achterzijde oogt het, ondanks de flinke laag plakkers, vrij bekend. De Ghost lijkt wel ietsje wulpser gevormd te zijn dan nu het geval is, al blijft het in grote lijnen een behoorlijk strak verhaal.

Hoewel er van een forse koerswijziging geen sprake is, verandert er toch meer dan op het eerste oog is te zien. De nieuwe Ghost troont immers niet meer op een aangepaste basis van de BMW 7-serie, maar op een kortere variant van het platform van de Phantom. Dat hoeft echter niet te betekenen dat de Ghost op technisch vlak geheel breekt met het topmodel van moederbedrijf BMW. Naar verluidt vindt de uit Beieren afkomstige 6,6-liter V12 nog wel gewoon zijn weg naar de Rolls.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.