Utrecht gaat jaarlijks 750 tot 1.500 parkeerplaatsen schrappen

Meer ruimte voor groen

Parkeren Utrecht straat

Parkeren in grote steden wordt niet alleen steeds duurder, maar ook steeds lastiger doordat het aantal parkeerplekken afneemt. In Utrecht wordt het er voor de automobilist de komende jaren niet beter op. De gemeente Utrecht zegt het aantal parkeerplaatsen met 750 tot 1.500 stuks te willen verminderen.

De gemeente Utrecht meldt dat het "meer ruimte en groen wil creëren" door het aantal parkeerplaatsen de komende jaren fors te reduceren. Het aantal parkeerplaatsen moet ieder jaar met 0,5 tot 1 procent afnemen, wat uitkomt op zo'n 750 tot 1.500 parkeerplaatsen per jaar. Utrecht zegt verder dat het de mogelijkheid om je auto in oudere woonwijken met twee wielen op de stoep te parkeren wil afbouwen. Utrechters die het niet eens zijn met het voorgestelde parkeerbeleid kunnen tot 31 december op de plannen reageren.

Utrecht zegt met het nieuwe beleid duurzame mobiliteit te willen stimuleren en noemt hierbij het openbaar vervoer, fietsen en zelfs lopen als alternatieven. Door het opheffen van parkeerplaatsen zou hier extra ruimte voor beschikbaar komen. Niet alleen het aantal parkeerplaatsen neemt af, ook de hoeveelheid parkeerautomaten wordt stevig gereduceerd. De gemeente Utrecht wil de zo'n 900 huidige parkeerautomaten de komende jaren met zo'n 30 procent terugdringen. De binnenstad moet zo'n 9.000 extra fietsparkeerplaatsen krijgen.

Lezersreacties (138) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.