Tweede Volkswagen T-Cross voor China

Lekker logisch

Volkswagen Tacqua (T-Cross)

Kort na de Europese lancering van de T-Cross presenteerde Volkswagen een optisch afwijkende versie daarvan voor de Chinese markt. Wat blijkt? Er komt nog een T-Cross naar China. Pardon?

Volkswagen heeft in China twee joint-ventures die lokaal auto's produceren en verkopen. Het samenwerkingsverband Shanghai Volkswagen (SAIC) presenteerde kort na de introductie van de Europese T-Cross de voor de Chinese markt bestemde variant. Die auto is met zijn lengte van 4,2 meter zo'n 9 centimeter langer dan de hier bekende versie. De wielbasis van die Chinese T-Cross is tevens 9 centimeter groter dan die van de Europese versie, iets dat we in China meer dan eens zien. Daarnaast onderscheidt de Chinese T-Cross zich met een afwijkende neus van het Europese exemplaar (foto 3 en 4). Nu gebeurt er iets geks. De tweede joint-venture die Volkswagen in China heeft, FAW-Volkswagen, heeft ook wel oren naar de T-Cross en gaat de auto óók voeren.

De T-Cross die door FAW-Volkswagen in China verkocht gaat worden, lijkt optisch veel meer op de variant die Volkswagen in Europa verkoopt. Om verwarring op de Chinese markt tegen te gaan, noemt FAW-Volkswagen zijn T-Cross 'Tacqua'. Opvallend daarbij is dat ook deze Chinese T-Cross-met-Europese looks wél de tot 2,65 meter verlengde wielbasis heeft. Daarmee is de Tacque in feite weer gelijk aan de T-Cross die Volkswagen in Zuid-Amerika verkoopt. Ook dat is namelijk een op het Europese exemplaar lijkend model met de 2,65 meter in plaats van 2,55 meter lange wielbasis.

PRIVATE LEASE Volkswagen T-Cross

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.