Tweede Hyundai Genesis Coupé klaar voor SEMA

Koreanen pakken groots uit in Las Vegas

Tweede Hyundai Genesis Coupé klaar voor SEMA
Als de SEMA Show in Las Vegas begin volgende maand z'n poorten opent, schieten in de kantine van Hyundai de kurken van de flessen. De Koreanen laten namelijk wekelijks een voorproefje van een nieuw onder handen genomen model mee. Vandaag hebben we weer een exemplaar te pakken.

Elke week lanceert Hyundai wel weer een nieuwe designschets waarmee we opgewarmd worden voor een uitgebouwde auto met honderden pk's onder de kap. De tweede Genesis Coupé die Hyundai op z'n stand parkeert, is deze Tsjin Edition.

Onder de kap van de groene Genesis Coupé ligt de bekende 3,8-liter V6 waarvan we ook in Europa hebben kunnen proeven. Waar we in Nederland enige jaren geleden getrakteerd werden op een 303 pk sterk exemplaar, is deze SEMA-versie goed voor 'meer dan 500 pk'. Een door Bisimoto Engineering gebouwde Vortech supercharger, een nieuw uitlaatsysteem en een blow-off valve zijn verantwoordelijk voor de stijging in spierkracht. 19-inch wielen, een set kortere veren en nieuw spoilerwerk rondom kunnen natuurlijk niet ontbreken.

De SEMA Show vindt van 3 tot 6 november plaats in Las Vegas. Gecharmeerd van zwaar bespoilerde en opgepompte modellen? Een overzicht van al het SEMA-nieuws vind je hier.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.