Meer dan 500 pk voor Hyundai Genesis Coupé

Semi-officieel antwoord op BMW M4 en Lexus RC F

Meer dan 500 pk voor Hyundai Genesis Coupé
De SEMA Show in Las Vegas staat weer voor de deur, en dat betekent dat we in de aanloop er naartoe overladen worden met schetsen van over-de-top getunede modellen. Vandaag valt de Hyundai Genesis Coupé in die categorie.

Eerder deze maand kregen we van Hyundai al een schets te zien van een ruim 700 pk sterke Tucson en nu is het een Genesis Coupé die digitaal alvast een tipje van de SEMA-sluier oplicht.

We zien een Solus gedoopte Genesis Coupé waar een behoorlijke widebody-kit aan is gehangen. Bumperwerk met grote luchtopeningen, uitgeklopte wielkasten, sideskirts, een nieuwe motorkap, opvallend lichtmetaal en een spoiler bovenaan z'n bilpartij: het zit er allemaal op. Vanbinnen zegt Hyundai een uit koolstofvezel vervaardigd dashboard, een sportstuur, een nieuw instrumentenpaneel en een uitgebreid audiosysteem te monteren, maar interessanter is wellicht wat onder de motorkap ligt.

Hier heeft Hyundai namelijk een tot 4.0-liter uitgeboorde versie van de bekende 3.8-liter V6 gelegd. Dankzij nieuwe zuigers en een andere krukas, een supercharger en een herschreven motormanagementsysteem is de Koreaan nu goed voor 507 pk. Schakelen zal met een handgeschakelde zesbak gaan.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.