Doek valt voor Hyundai Genesis Coupé

Achterwielaandrijver geschrapt

Hyundai Genesis Coupé
Het zat er dik in, maar de kogel is nu definitief door de kerk gejaagd: Hyundai stopt met het produceren van de Genesis Coupé.

In Nederland verschijnt al jaren geen nieuwe Hyundai Genesis Coupé meer op het asfalt. De achterwielaangedreven coupé - leverbaar met 2.0-liter turbomotor en met een dikke 3,8-liter metende V6 - werd in 2013 van de prijslijsten geschrapt. Nu stoppen de Koreanen volledig met de productie van de Genesis Coupé.

De naam Genesis kan verwarrend werken. De modelnaam werd eerder nog gebruikt voor de Hyundai Genesis, een grote luxueuze sedan waar we eveneens mee hebben kunnen rijden. Hyundai weekte de modelnaam los van het reguliere Hyundai en maakte er een op premiumkopers gericht luxemerk van dat in het thuisland en de Verengde Staten al actief is. De Genesis sedan heet nu G80 en staat een trede onder de G90 - voorheen Equus - op de prijslijst. Op termijn verschijnt ook een kleinere sedan op de markt: de G70. In de vorm van de New York Concept kregen we daar al een voorproefje van te zien.

Liefhebbers van een Koreaanse coupé kunnen we geruststellen. Genesis heeft bevestigd dat het een coupé aan zijn gamma gaat toevoegen, al zal het geen directe opvolger van de Genesis Coupé worden. De Koreanen zetten de coupé als luxueus model in de showrooms. Het is niet ondenkbaar dat hij uiterlijke gelijkenissen gaat vertonen met de Vision G Concept die we vorig jaar zagen.

In Nederland heeft de Genesis Coupé - in zijn stamboom komen we de Hyundais Scoupé en Coupé tegen - 44 kopers blij weten te maken. Van de Scoupé en Coupé werden respectievelijk 5.379 en 4.617 exemplaren verkocht, al waren dat auto's die minder hoog gepositioneerd waren.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.