Turbokracht voor Nissan Murano

Nissan Murano GT-C
Nissan Murano GT-CNissan Murano GT-CNissan Murano GT-CNissan Murano GT-CNissan Murano GT-CNissan Murano GT-CNissan Murano GT-CNissan Murano GT-CNissan Murano GT-C
Hij is voorzien van turbokracht en volgens zijn makers heeft hij het weggedrag van een roadster. De ingenieurs van Nissan Groot-Brittannië hebben grootse plannen met de Murano GT-C.
Hij is voorzien van turbokracht en volgens zijn makers heeft hij het weggedrag van een roadster. De ingenieurs van Nissan Groot-Brittannië hebben grootse plannen met de Murano GT-C. Medewerkers van Nissan Groot-Brittannië hebben de Murano flink aangepakt. De 3,5-liter V6 is voorzien van zogeheten hybride turbotechniek. Hij heeft de turbine van een Garrett T3 en de compressor van een T4. De standaard 234 pk gaat ervan naar 340. Het maximale koppel is opgevoerd van 318 naar 360 Nm. Met zijn nieuwe specificaties haalt de Murano GT-C 225 km/u en de sprint van 0 naar 100 gaat in 7,0 seconden. Dat is twee seconden sneller dan het standaard exemplaar. De auto weegt 1.885 kilo en dat is twintig meer dan normaal. Om te zijn opgewassen tegen dit geweld is het remsysteem aangepast. Er is een volwassen systeem gemonteerd van AP Racing. De ABS en ESP-systemen van het standaard-exemplaar konden worden gehandhaafd. Verder is het onderstel wat straffer geveerd om de rolneigingen en de stuurrespons te verbeteren. Volgens zijn makers kan de GT-C als een roadster de bochten door. De GT-C is uitgevoerd in een standaard zwarte kleur. De grille, zijspiegels, deurgrepen, binnenzijde van de koplampen zijn gelakt in een zwart-bronzen kleur. Verder zijn er nog 22 inch wielen. In het interieur is gebruikgemaakt van handgestikt leer en de kleuren van de carrosserie keren daar terug. Volgens Nissan Groot-Brittannië is de Murano GT-C een concept car maar zal hij met minimale wijzigingen in productie kunnen. De Engelse Nissan-importeur heeft goede hoop. De GT-C beleeft zijn debuut op het Goodwood Festival of Speed, daarna is hij op de autoshow in Londen te zien.