OMG!!! De Nissan Murano CrossCabriolet!

Nissan Murano CrossCabriolet
Staan er dan alleen maar interessante auto's op de LA Auto Show? Nee, Nissan heeft er eentje in de categorie 'laat maar lekker in de States': de Murano CrossCabriolet.
We dachten dat Nissan het na de Cube, de Juke en de Townpod voorlopig wel even rustig aan zou doen qua design. Maar niets is minder waar, blijkt bij het aanschouwen van de zo mogelijk nog eigenwijzere Nissan Murano CrossCabriolet. Wat je ook van de auto vindt, lef kan Nissan zeker niet ontzegd worden. Want de CrossCabriolet vult een nieuwe niche: die van de cross-over tussen de SUV en Cabriolet. Nissan meldt: "De Murano CrossCabriolet combineert de standaardverworvenheden van een SUV (de rijeigenschappen van een sedan en het gebruiksgemak van een grotere auto) met een derde, onverwacht element. Het is nu namelijk mogelijk om de dagelijkse ritten zonder dak te volbrengen. Doordat de auto plaats biedt aan vier personen plus bagage, is de auto niet alleen maar geschikt voor cruisen in Malibu. Je kunt ook met deze auto op skivakantie gaan." Tja, zo klinkt het allemaal nog best plausibel. Om het praktische aspect te onderstrepen, heeft Nissan voorportieren ontworpen die 20 centimeter langer zijn dan die van de gewone Murano. Om het ontbreken van de B-stijlen te ondervangen, heeft Nissan de gehele carrosserie versterkt. De Murano CrossCabriolet staat op 20-inch lichtmetalen wielen. De achterlichten zijn geïnspireerd op die van de 370Z. Onder de kap ligt een een 3,5-liter V6 met een vermogen van 265 pk. De motor is gekoppeld aan een CVT transmissie met Adaptive Shift Control (ASC). De kracht gaat naar alle vier de wielen. Diverse veiligheidssystemen zorgen er voor dat de Murano CrossCabriolet in principe zijn offroadcapaciteiten niet hoeft te gebruiken. De Nissan Murano CrossCabriolet debuteert op de LA AutoShow. De Amerikanen hebben nog tot begin 2011 de tijd om te wennen aan deze verschijning.
Video

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.