Nieuwe Nissan Murano lijkt op Resonance

Nissan Murano 2015
Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Murano 2015Nissan Resonance Concept
Nissan is de laatste tijd hard bezig om zo ongeveer elk model te vernieuwen, en dan kan de in 2008 gelanceerde Murano natuurlijk niet achterblijven.

Er lijkt op het eerste gezicht niet zoveel te zien aan deze enthousiast bestickerde testauto, maar een tweede blik leert dat een aantal dingen toch wel duidelijk worden. Onder de zijruiten, bijvoorbeeld, bevindt zich overduidelijk een golvende lijn die zowel naar de achterkant als naar de voorkant stevig oploopt. Dit designkenmerk kennen we ergens van: de in januari gepresenteerde Resonance Concept (foto 15) had 'm ook.

Het lijkt erop dat die Resonance iets meer was dan gewoon een voorbode van een nieuwe ontwerprichting, want ook neus en kont van de auto vertonen verdacht veel overeenkomsten met die van dit testexemplaar. Kortom: denk de show-gimmicks weg en je ziet de Murano. De achterste zijruit zal dus net als bij de voorgaande modellen in een punt eindigen, terwijl de voorkant geheel in lijn met de Qashqai wordt gekenmerkt door ronde vormen.

De spionagefotograaf slaagde er bovendien in een kiekje te maken van het dashboard (foto 14), dat in deze uitvoering behoorlijk veel lichte kleuren op z'n origineel vormgegeven panelen heeft. We zien een groot scherm, dat ongetwijfeld naast navigatie- en audiogegevens ook de beelden van Nissans Around View Monitor zal tonen.

Dit is de derde generatie van de Murano. De eerste kwam in 2005 en werd in 2008 alweer opgevolgd door generatie twee. De 2008-versie leek erg op zijn voorganger, maar kwam er in tegenstelling tot die auto ook als erg bijzondere CrossCabriolet. Wij verwachten de nieuwe Murano in 2015, of de auto ook naar Nederland komt kan de importeur nog niet zeggen.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.