Toyota werkt aan Corolla Cross H2 met waterstofverbrandingsmotor

Tweede waterstofproject van Gazoo Racing

Toyota Corolla Cross H2

Toyota werkt aan een Corolla Cross met verbrandingsmotor die op waterstof loopt. Eerder al onthulde het merk de GR Yaris die op waterstof loopt. Toyota ziet verbrandingsmotoren die op waterstof lopen als een van de oplossingen om de uitstoot van koolstofdioxide aan te pakken en dan specifiek voor regio’s waar elektriciteit voor EV’s niet op elke straathoek te vinden is. 

Net als de Toyota GR Yaris die op waterstof loopt heeft ook de Corolla Cross H2 Gazoo Racing een leidende rol. Als rallyauto kwam de GR Yaris afgelopen najaar zelfs in actie in de Rally van Ieper met niemand minder dan Akio Toyoda achter het stuur. Toyota ziet vooral kansen in de autosport voor auto’s met verbrandingsmotor die op waterstof lopen. 

De Corolla Cross H2 is voor veertig procent productieklaar. Of de ontwikkeling doorgaat tot het model 100 procent geschikt is voor productie is nog te vroeg om nu te zeggen, stelt Matt Harrison, President en CEO van Toyota Motor Europe. 

Vorige week gaf Toyota informatie vrij over de HiLux Hydrogen. Die maakt net als de Mirai gebruik van een brandstofcel. 

PRIVATE LEASE Toyota Corolla Cross

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.