Toyota toont voortgang autonome techniek

'Platform 3' naar CES in Las Vegas

Toyota Platform 3 Lexus LS600hL
Toyota Platform 3 Lexus LS600hLToyota Platform 3 Lexus LS600hLToyota Platform 3 Lexus LS600hLToyota Platform 3 Lexus LS600hLToyota Platform 3 Lexus LS600hL
Het Toyota Research Institute (TRI) brengt een autonoom rijdende testauto mee naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Toyota's onderzoeksinstituut laat met het Platform 3 geheten gevaarte zien waar het momenteel staat op het gebied van de ontwikkeling van autonome techniek. De ongetwijfeld vernuftige technologie is verpakt in een Lexus LS 600hL van de vorige generatie.

Het Lidar-systeem van de Lexus LS 600hL is in staat om tot een afstand van 200 meter om zich heen te kunnen kijken. Het vorige systeem haalde diezelfde afstand alleen recht voor zich uit. Toyota noemt zijn testauto "[...] een van de meest geavanceerde autonome testvoertuigen op de weg". Verder heeft Toyota extra aandacht besteed aan het fraai wegwerken van alle camera's, sensoren en de elektronica.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.