'Toyota Supra wordt hybride'

Geruisloos door Den Haag

Toyota Supra Den Haag
De Toyota Supra blijft liefhebbers bezighouden. Vandaag lijkt een oud gerucht een stuk waarschijnlijker geworden: de Supra wordt een hybride.

Al in 2010 schreven we dat Toyota voornemens was een nieuwe Supra uit te brengen. In 2016 werd die auto voor het eerst gespot en werd tevens duidelijk dat de Japanner z'n technische basis gaat delen met de opvolger van de huidige BMW Z4. Sindsdien komen beide auto's geregeld voorbij en vanmorgen is de Supra wel heel dicht bij huis gespot: de auto doet vandaag in Den Haag z'n testrondes.

Seger Giesbers en Lennart van Loo, die de auto daar tegenkwamen, melden dat de Supra geruisloos, als een volwaardige EV, door de stad glijdt. Daarmee lijkt het er sterk op dat minstens een deel van het gamma zal beschikken over een hybride aandrijflijn, wat gezien Toyota's staat van dienst op dit gebied natuurlijk niet onlogisch is. Toyota werpt zich al jaren op als expert op het gebied van hybridetechniek, verkoopt steeds meer hybrides en ziet de aandrijfvorm als een volwaardig alternatief voor reguliere benzine- maar vooral ook dieselauto's. Toyota wil dan ook dat een steeds groter deel van z'n verkochte auto's is voorzien van elektro-ondersteuning en is daar al heel aardig mee op weg. Een sportieve Supra zou als imagobouwer uitstekend in die ambitie passen. Als hybride beschikt de Supra uiteraard ook over een automatische versnellingsbak, maar met de Lexus LC500h hebben de Japanners aangetoond dat ook een traploze transmissie voorzien kan worden van 'tussenstappen' voor een wat sportiever gevoel. Met 359 pk is de aandrijflijn van die auto overigens ook niet ondenkbaar voor de Supra, maar wat Toyota uiteindelijk besluit, is nog even afwachten.

Als Toyota voor hybrides gaat, betekent dat overigens niet dat ook BMW dat ook gaat doen. De twee nieuwkomers delen hun platform, maar de merken varen op het gebied van aandrijflijnen wel hun eigen koers. Bij BMW staan ongetwijfeld potente vier- en zescilinder turbomotoren op het menu.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum