Toyota roept Prius en andere hybrides terug

Toyota roept Prius en andere hybrides terug
Toyota heeft nu ook bekend gemaakt dat het 350.000 exemplaren van de derde generatie Prius terugroept. Ook andere hybrides van het merk, zoals de Lexus HS250h moeten terug naar de dealer vanwege een probleem met de remmen. In totaal gaat het om 436.000 auto's.
Deze terugroepactie volgt op de al eerder aangekondigde recall voor het probleem met de vloermatten en de vastzittende gaspedalen. Daarmee zijn 7,7 miljoen auto's wereldwijd gemoeid. Nu betreft het een probleem met de remmen. Op hobbelige of gladde wegen ervaren bestuurders van een Prius, Toyota Sai of Lexus HS250h dat de remmen niet werken zoals ze zouden moeten opereren. Een software-aanpassing van het ABS-systeem is volgens Toyota de oplossing. Overigens zijn alle Priussen die vanaf nu geproduceerd worden al voorzien van de nieuwe software, meldt persbureau Reuters. De update van de software wordt wereldwijd aangebracht in alle Prius III modellen die geproduceerd zijn tussen april 2009 en januari 2010. In Nederland zijn 8.432 modellen van de Prius III betrokken. Van de derde generatie Toyota Prius zijn nu 350.000 exemplaren wereldwijd verkocht. De Toyota Sai, een hybride voor de Japanse markt en de Lexus HS250h zijn eveneens voorzien van een hybride aandrijflijn en ze beschikken over het zelfde regeneratieve remsysteem.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (123) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.