Toyota Prius-V heet Prius+ in Europa

Toyota Prius-V heet Prius+ in Europa
Behalve een concept-car voor de nieuwe Yaris neemt Toyota ook de Prius+ mee. Dat is de Europese versie van de Prius-V, die op de North American Auto Show in Detroit te bewonderen was.
Net als bij de Yaris Hybrid Concept houdt Toyota de informatie heel summier. Het Japanse merk meldt alleen dat de Prius+ de aandrijflijn van de Prius combineert met 50 procent meer ruimte. De Prius+ biedt plek aan zeven personen en hun bagage. Verder belooft Toyota het laagste verbruik van alle zevenzitters.
De Prius+ is feitelijk de Prius-V (foto's 2 en 3) in Europese gedaante. Over de Prius-V weten we al iets meer. De Prius-V kent vier rijmodi: Normal, Eco, Power en EV voor elektrisch rijden. De Cw-waarde is 0,29. Helaas vermeldt de persinformatie nog niet de CO2-uitstoot, dus we moeten nog even een slag om de arm houden wat betreft de wegenbelastingvrije status van deze auto. We hebben echter goede hoop dat de Prius V een CO2-uitstoot heeft van minder dan 110 gram per kilometer, de grens voor benzineauto's.
De Prius+ debuteert op 1 maart op de persdag van de Autosalon van Genève. We verwachten de nieuweling niet voor 2012

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.