Toyota met sportieve concepts op Tokyo Auto Salon

Toyota 86 x Style Cb / Spider
Toyota GRMN Mark X ConceptToyota GRMN Mark X ConceptToyota 86 x Style Cb / SpiderToyota Harrier G Sports ConceptToyota Harrier G Sports ConceptToyota Vitz RS G Sports ConceptToyota Vitz RS G Sports Concept
In Tokyo wordt niet alleen de Motor Show gehouden, ook de Auto Salon is een jaarlijks terugkerende beurs om in de gaten te houden. Toyota toonde er dit jaar een hele rits sportieve modellen.

Het Japanse merk had 34 aangepaste versies van bestaande modellen op z'n stand staan. De meer opvallende exemplaren hebben we voor je op een rijtje gezet.

De GRMN Mark X Concept is een aangepaste Mark X is in Japan een alternatief voor de Camry. Wat formaat betreft komt-ie aardig overeen, maar wordt als sportiever model gepositioneerd die zowel met achter- als met vierwielaandrijving te krijgen is. Het slagschip is alleen bij Toyota's speciale Toyopet Stores te koop. Het sinistere apparaat is een duistere jas aangemeten. Productieplannen zijn er vooralsnog niet.

Dan is er het door Gazoo Racing aangepaste duo van de GT86. De Toyota 86 x Style Cb en -Spider zijn in de basis een GT86, maar hebben een aangepast, bijna retro-achtig front gekregen. Vanbinnen is het tweetal rijkelijk van leder voorzien, op motorisch vlak bleven ze ongewijzigd, wel werd een aangepast remsysteem gemonteerd en voor wat extra uitstraling werd een set kortere veren opgetrommeld. Toyota zegt zich met de tweeling te richten op de vrouwelijke koper die van sportiviteit houdt.

Kijken we verder, dan komen we twee G's tegen: de Harrier G Sports Concept en de Vitz RS G Sports Concept. De Harrier, Toyota's nieuwe versie van de Lexus RX, heeft een spoilerset en dikkere wielen gekregen. De Vitz RS G Sports Concept, in feite een Yaris, is voorzien van sportstoelen, een bodykit en een aangepast motormanagementsysteem. In hoeverre de nieuwelingen productierijp zijn, is nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.