Toyota legt het af tegen VW en Renault-Nissan

Niet meer de grootste

Toyota Camry
Toyota heeft in het eerste halfjaar meer auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Toch moest de Japanse autobouwer het wat betreft de verkoopaantallen afleggen tegen rivalen Volkswagen en de alliantie van Renault en Nissan.

Toyota bracht wereldwijd 5,1 miljoen wagens aan de man, wat neerkomt op een stijging van 2,7 procent. Volkswagen verkocht er in dezelfde periode echter 5,2 miljoen en het samenwerkingsverband van Renault en Nissan was goed voor bijna 5,3 miljoen verkochte voertuigen, zo werd onlangs al bekend.

Toyota gold lange tijd nog als de grootse automaker ter wereld. Die positie moest het concern eerder dit jaar al afstaan aan Volkswagen. Dat Renault en Nissan nu opeens een flinke opmars doormaken en de koppositie op de ranglijst overnemen, komt doordat de verkopen van Mitsubishi daar tegenwoordig ook meegeteld mogen worden.

Renault en Nissan zijn zelfstandige bedrijven, maar werken wel al jaren zeer nauw samen. Zij hebben aanzienlijke aandelenbelangen in elkaar en worden allebei geleid door de in Brazilië geboren topman Carlos Ghosn. Sinds kort zwaait hij ook de scepter bij Mitsubishi.

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.