Toyota komt na Supra met derde sportieveling

Model onder GT86 op komst

Toyota S-FR
Toyota heeft een modelfamilie voor ogen waar drie sportieve 'broertjes' deel van uitmaken. Dat zegt Tetsuya Tada, hoofd van de ontwikkelingsafdeling die zich heeft beziggehouden met de nieuwe Supra.

Toyota warmt de gemoederen op voor de komst van de nieuwe Supra door zelf een interview met Tetsuya Tada, Chief Engineer van het Supra-project, te publiceren. In het gesprek wordt voornamelijk de aandacht gevestigd op de nieuwe Supra, maar gelijktijdig laat Tada iets anders doorschemeren. Volgens Tada heeft Akio Toyoda, CEO en voorzitter van Toyota, altijd een modelfamilie voor ogen gehad waar drie sportieve modellen deel van uitmaken.

Inderdaad, drie stuks. Momenteel kennen we alleen de GT86 en de op relatief korte termijn gelanceerde nieuwe Supra. Volgens Tada is de GT86 het 'middelste' sportieve model en domineert de Supra bovenaan de lijst. Dat betekent dat het derde model onder de GT86 komt te staan. Tada geeft verder geen informatie over het nog toe te voegen nieuwe model.

In 2015 liet Toyota tijdens de Tokyo Motor Show een vooruitblik zien op een mogelijk klein sportief model: de S-FR Concept. De concept-car beschikte over achterwielaandrijving en had een 1,5-liter grote en 130 pk sterke benzinemotor onder de kap, een blok dat ongetwijfeld weinig moeite zou hebben gehad om het nog geen 1.000 kilo wegende sportertje aan vlotte prestaties te helpen.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.