Toyota iQ 130G MT: 130 pk!

Toyota iQ 130G MT: 130 pk!
In Japan staat de Tokyo Auto Salon weer op het punt van beginnen. Eén van de sterren op die show is deze opgefokte Toyota iQ. En hij gaat nog in productie ook.

In Japan heeft Gazoo Racing zich al eens vaker vergrepen aan een Toyota iQ. Op de komende Tokyo Auto Salon, de grootste tuningbeurs van de wereld, wordt de tweede generatie getoond van de iQ volgens Gazoo.

De auto is voorzien van de bekende 1,3-liter viercilinder die voor de gelegenheid is voorzien van een supercharger. Voor de tweede generatie is die techniek verder doorontwikkeld. De krachtbron heeft een vermogen van 130 pk en is gekoppeld aan een close ratio zesversnellingsbak. Verder is de iQ 130G MT voorzien van verbeterde remmen, een sportonderstel en een speciaal uitlaatsysteem.

Dit keer is het menens met de snelle iQ. Later dit jaar gaat de auto in productie. Er worden slechts honderd exemplaren van gebouwd. Misschien is zo'n supercharger ook een leuk idee voor op een Aston Martin Cygnet…

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.