'Elektrische Toyota iQ in 2012'

Toyota FT-EV
Toyota is druk bezig met de hybrides, maar er zijn ook elektrische plannen in Japan. Het eerste wapenfeit wordt de elektrische iQ, die in 2012 komt.

Dat heeft Toyota tegenover Amerikaanse media bevestigd. De elektrische iQ is bedoeld voor korte afstanden in een stedelijke omgeving. De actieradius is ongeveer 105 kilometer. Toyota mikt op een prijs die lager is dan die van de Mitsubishi i-Miev en de Nissan Leaf. De auto komt in ieder geval in Europa, Japan en de Verenigde Staten op de markt. Ook China behoort tot de mogelijkheden, aldus Toyota.
De hybride staat nog steeds centraal in Toyota's plannen met alternatieve aandrijflijnen. In 2012 wil het concern elf nieuwe hybrides introduceren, waaronder een paar geheel nieuwe modellen. Ook komt er in 2012 een Prius plug-in hybride. Toyota werkt voor de volgende generatie alternatieve aandrijflijnen hard aan nieuwe accutechnologie. Momenteel hebben de auto's nog nikkel-metaalhydride accu's, maar in samenwerking met Tesla wil het Japanse merk accu's ontwikkelen die krachtiger zijn dan lithium-ion exemplaren.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.