Toyota toont drie snelle jongens in Tokio

Toyota toont drie snelle jongens in Tokio
Tokio kent naast de Motor Show in het najaar nog een autotentoonstelling: de Auto Salon. Op deze show tonen de Japanse merken vooral snelle creaties. Toyota heeft dit jaar drie blikvangers.
Het gaat om de Prius G Sports Concept, de Auris GT Sport en de GRMN iQ Racing Concept. De Auris GT Sport is afkomstig van TRD (Toyota Racing Development), Toyota's huistuner. De auto heeft een aerodynamisch pakket bestaande uit een voor- en achterspoiler en sideskirts. Een voorbode voor een snelle benzine-Auris? Wie weet, mag het zeggen. TRD laat in ieder geval niets los over motorische ingrepen. Ook bij de Prius G Sports zien we wel een dikke bodykit, maar tasten we in het duister over de motorisering.
De grote blikvanger is toch wel de GRMN iQ Racing Concept. Kijk maar naar de forse luchtinlaat, de racewielen en de rolkooi. En deze concept-car laat het niet bij opvallende uiterlijkheden, want de tuners hebben ook de motor aangepakt. Dankzij een supercharger levert de kleine benzinemotor zo maar even 116 pk, waardoor de iQ ineens een pittig ding wordt. Productieplannen zijn er voor deze iQ-met-rolkooi uiteraard niet.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.