Toyota hangt prijzen aan Land Cruiser

Toyota Land Cruiser
Op de IAA in Frankfurt debuteerde de geheel nieuwe Toyota Land Cruiser. Toyota laat er geen gras over groeien, want we kunnen u inmiddels al de Nederlandse prijzen melden.
De prijzen van de Land Cruiser starten bij 57.430 euro. Voor dat geld krijgt u een driedeurs versie met de 3,0-liter turbodiesel in LX-trim. De dieselmotor heeft een vermogen van 173 pk en een koppel van 410 Nm. Dankzij enkele aanpassingen aan de diesel is het gemiddeld verbruik van 8,1 liter per 100 kilometer en dat is 12 procent lager dan voorheen. De luxueuzere VX begint bij 62.800 euro. Een automatische transmissie is op beide versies een optie van 1.350 euro.
De Land Cruiser is er ook met vijf portieren, dan kost de 3.0 D-4D LX 61.230 euro. De vijfdeurs VX is er voor 69.730 euro. De vijfdeurs is ook leverbaar als SX, dan is de prijs 80.730 euro. Een automatische transmissie behoort dan tot de standaarduitrusting, net als bij de 87.180 euro kostende Executive.
De vijfdeurs Executive is de enige uitvoering die je met een 4,0-liter V6 benzinemotor kunt krijgen. Deze heeft een vermogen van 282 pk en een koppel van 385 Nm. De motor is 12 procent zuiniger dan voorheen en gekoppeld aan een sequentiële vijftrapsautomaat. De prijs van deze topversie is 93.030 euro.
De nieuwe Land Cruiser heeft de beschikking over nieuwe hulpsystemen. Dit zijn Multi-terrain Select en Crawl Control, waarmee ook onervaren terreinrijders onder moeilijke omstandigheden hun plaats van bestemming bereiken. Het rijcomfort van de nieuwe Land Cruiser komt echter ook tot uiting op asfalt. Een sterk verbeterd en nog stijver chassis met Adaptive Variable Suspension (AVS) en een elektronisch gestuurd Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) moeten zorgen voor een goede wegligging en veel rijcomfort.
Toyota pampert de kopers bovendien met Smart Entry met Startknop en de 3-zone klimaatregeling. Voor de audiofielen is er een state-of-the-art JBL Synthesis Premium Surround Sound-systeem met 17 luidsprekers en een 7.1 Surround Sound-weergave.
De levering van de nieuwe Land Cruiser start in januari 2010. Dan kunnen we u ook melden wat de verschillende uitrustingsniveaus precies omvatten. De prijzen zijn nog onder voorbehoud van de goedkeuring van het Belastingplan 2010.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum