Toyota GR Supra Sport Top is open Supra!

Komt de Supra Targa?

Toyota GR Supra Sport Top Concept
Toyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top ConceptToyota GR Supra Sport Top Concept

Toyota heeft een open versie van de Supra gepresenteerd. De dakloze Toyota Supra heet voluit GR Supra Sport Top Concept en lijkt speciaal voor de SEMA Show te zijn ontwikkeld.

In november liet Toyota de eerste foto's zien van wat dit jaar tijdens de SEMA Show in Las Vegas had moeten debuteren. Toyota liet onder meer een Tacoma zien met een stukje Tacoma als aanhanger, maar over een tweede project deed het merk geheimzinnig. Toyota schotelde ons namelijk een paar flarden voor van wat de Toyota GR Supra Sport Top zou zijn, een opengewerkte Supra die je nu in zijn geheel kunt bewonderen.

De GR Supra Sport Top Concept is een Supra waaruit Toyota het dak heeft geknipt. Of Toyota de op de van nature open BMW Z4 gebaseerde Supra daadwerkelijk een open broertje geeft, valt nog te bezien. Voorlopig moeten we het met deze concept doen. De GR Supra Sport Top is net als de voorlaatste Supra (A80) als Targa/Aero Top géén zogeheten T-top, hoewel het verwijderbare dakje uit twee delen bestaat.

Toyota Supra Targa

Toyota Supra (A80, Targa)

Toyota heeft de GR Supra Sport Top Concept op bijzondere wijze aangekleed. De auto is volgehangen met een bodykit die uit aangezette bumpers en dikkere dorpels bestaat. Achterop de bilpartij zit een forse achterspoiler die duidelijk is geïnspireerd op de taartschep van de vorige generatie Supra. Onder aan de achterbumper zien we een enorme diffuser, maar de achterlichten zijn nog interessanter. Deze herziene lichtunits zijn namelijk een knipoog naar die van de vorige Supra. Toyota heeft het chassis verstevigd om de stijfheid door het wegknippen van het dak niet te veel schade te berokkenen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum