Joint-venture met Japanse Softbank

Toyota in autodeeldiensten

Toyota Fine-Comfort Ride Concept
Toyota gaat zich samen met het Japanse investeringsfonds Softbank richten op het ontwikkelen van mobiliteitsdiensten. Hiertoe wordt op korte termijn een joint venture opgericht.

Het nieuwe bedrijf moet nog dit fiscale jaar operationeel worden en krijgt de naam Monet, een afkorting die staat voor Mobility Network. Monet heeft als doel om "[...] een veiligere mobiliteitsomgeving" te ontwikkelen.

Het samen te ontwikkelen mobiliteitsnetwerk zal bestaan uit Toyota's infrastructuur voor 'connected-cars' en SoftBank's Internet of Things-platform.

Het klinkt allemaal nog vaag, maar Monet lijkt zo veel mogelijk digitale diensten van de twee bedrijven aan elkaar te willen koppelen om op het gebied van nieuwe mobiliteit, denk aan deelauto's en de al genoemde connected-cars, zo optimaal mogelijk diensten te kunnen leveren. Monet wil dit jaar nog diverse autodeeldiensten voor bedrijven in het thuisland op poten zetten.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.