Toyota bouwt en verkoopt flink meer auto's

Productie én verkoop flink omhoog

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Toyota heeft in oktober 2022 771.382 voertuigen geproduceerd. Dat is 23 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

De cijfers van Toyota zijn veelzeggend, omdat het hiermee lijkt alsof Toyota de problemen als gevolg van allerlei tekorten enigszins onder controle heeft. Ook de verkoopcijfers zien er goed uit. De merken Toyota en Lexus hengelden samen 832.373 ondertekende koopcontracten binnen, terwijl de hele groep (met bijvoorbeeld Daihatsu) 918.756 voertuigen verkocht. 718.650 Toyota’s werden buiten Japan verkocht, waarmee er op dat gebied voor de derde maand op rij sprake is van groei. Dat geldt voor alle wereldregio's en komt in Europa neer op een groei van 23,5 procent.

Over de periode januari tot en met oktober is er nog net geen sprake van groei op verkoopgebied. Met 8.631.165 verkochte voertuigen voor de hele groep gaat het om een minnetje van 0,3 procent, al wordt dat in dit tempo dus wel rap weggepoetst. Dat blijkt ook uit de productie voor de eerste tien maanden van 2022: 8.782.242 exemplaren, 7,6 procent meer dan vorig jaar. Buiten Japan werd er al 2,3 procent meer verkocht gedurende deze periode.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (128) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.