Toyota beperkt productie nieuwe Avensis

Toyota Avensis productie
Hij is nog niet eens leverbaar, maar bij Toyota hebben ze nu al de productie van de nieuwe Avensis beperkt. Aanvankelijk zouden er 140.000 per jaar in het Britse Burnaston gemaakt worden, maar op 31 december 2009 zal het aantal in 2009 geproduceerde Avensissen op ongeveer 115.000 uitkomen.
Het Duitse Automobilwoche meldt dat Toyota uit voorzorg de productie van het geheel nieuwe model beperkt, nog voordat de productielijn op gang komt. Begin 2009 wordt de middenklasser leverbaar als sedan en als stationwagon. Dat er minder Avensissen dan gepland gemaakt gaan worden heeft te maken met de teruglopende markt. "Niet alleen het D-segment krimpt, ook de totale markt, zelfs in Oost-Europa, loopt terug", zegt Tadashi Arashima, President van Toyota Europe tegen het Duitse vakblad. Van de huidige Avensis liepen er per jaar 145.000 van de band. Ook de fabricage van de Aurris werd al teruggeschroefd. De eveneens in Burnaston gefabriceerde hatchback wordt nu in een shift per dag gemaakt, voorheen waren dat er twee.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.