Topversie MG 4 Electric is bloedsnel

0-100 km/h in...

MG Mulan / 4 Electric

Met de splinternieuwe 4 Electric richt MG scherper dan ooit zijn vizier op de Volkswagen ID3 en de Renault Megane E-Tech. Dat de elektrische hatchback veel in zijn mars belooft te hebben, blijkt niet alleen uit de cijfers die MG in Europa heeft vrijgegeven.

Nog voordat MG de 4 Electric aan de Europese markt voorstelde, werd de auto als MG Mulan geïntroduceerd op de Chinese markt. Die Mulan - waar de advocaten van Disney ongetwijfeld de koppen even over bij elkaar steken - krijgt in ieder geval de beschikking over een wel heel potente aandrijflijn die mogelijkerwijs ook de Europese MG 4 Electric aan heftige prestaties helpt.

MG Mulan

MG Mulan, een Chinese variant van de MG 4 Electric.

De MG 4 Electric is tot nu toe alleen in twee achterwielaangedreven uitvoeringen voorgesteld. Er is een variant met een 51 kWh accu en 170 pk en een krachtigere 204 pk sterke versie met een 64 kWh accu. MG beloofde ook de komst van vierwielaangedreven varianten en dat stemt ons hoopvol over de mogelijke komst van een wel heel potente topversie. De Chinese MG Mulan krijgt namelijk een 449 pk en 600 Nm sterke variant die in staat is om in slechts 3,8 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h te zoemen. We mikken er op dat zijn aandrijflijn twee elektromotoren telt. Een vierwielaandrijver dus.

Actieradius MG 4 Electric

Reken er niet op dat zo'n heftige MG 4 Electric de actieradius van de al bekende modellen overtreft. De 150 pk sterke MG 4 Electric met 51 kWh accu en 170 pk komt tot 350 WLTP-kilometers ver op een volle accu. De 204 pk sterke variant met 64 kWh aan elektrische longinhoud schopt het tot 450 WLTP-kilometers. Voor de bijna 450 pk sterke topversie van de Mulan geeft MG een niet bepaald nauwkeurig CLTC-bereik op van 520 kilometer.

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 499
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 539
 

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.