Nieuwe CEO voor Citroën

Uit eigen kringen

Citroën C5 X

Bij Citroën maakt de ene Franse topman ruimte voor een ander, want het merk stelt een nieuwe - wederom Franse - CEO aan. Thierry Koskas neemt het roer van het merk terwijl hij ook nog baas van de algehele sales- en marketing-tak van Stellantis blijft. Vincent Cobée, die tot vandaag CEO van Citroën was, zoekt zijn heil buiten het bedrijf.

Stellantis wijst een nieuwe Franse CEO aan voor Citroën. Iemand die het concern binnen eigen kringen vond, want Thierry Koskas - de nieuwe eindverantwoordelijke voor het merk met de chevron - bekleedde vóór vandaag ook al een hoge positie binnen de gigant. En die bekleedt hij nog steeds, want de verantwoordelijkheid voor Citroën gaat hij dragen terwijl hij zijn functie als baas van Stellantis' sales- en marketingtak aanhoudt.

Als CEO van Citroën volgt hij Vincent Cobée op. Die nestelde zich aan het begin van 2020 aan de top van het merk dat toen nog onder de vlag van PSA viel. Onder de vleugels van Stellantis ging Cobée moedig voorwaarts, maar inmiddels heeft hij genoeg gezien: de topman gaat zijn heil buiten het concern zoeken. Volgens Stellantis-CEO Carlos Tavares is opvolger Thierry Koskas geknipt voor de functie en kan hij voorlopig prima zijn huidige en nieuwe rol tegelijkertijd vullen. Tavares bedankt Cobée voor zijn werk binnen het Stellantis-concern. Vincent Cobée stond aan het roer van Citroën toen het overging van PSA naar Stellantis.

PRIVATE LEASE Citroën

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.