Tesla wil miljarden ophalen

Voor gigafabriek en Model Y

Tesla Model Y teaser

Tesla is van plan om 2 miljard dollar (zo'n 1,79 miljard euro) op te halen om nieuwe investeringen te kunnen doen. Ook steekt Tesla-topman Elon Musk 10 miljoen dollar van zijn eigen geld in het bedrijf.

Het bedrijf is van plan het geld op te halen via een aandelenuitgifte en converteerbare obligaties. Met het uitgeven van nieuwe aandelen hoopt Tesla 650 miljoen dollar op te halen, de overige 1,35 miljard met obligaties.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week hintte Musk al dat hij mogelijk meer geld zou ophalen. Tesla verloor in het eerste kwartaal ongeveer 700 miljoen dollar.

Volgens analisten is het geld hard nodig om de geplande investeringen te kunnen doen. Tesla is van plan om een nieuwe zogeheten gigafactory te bouwen in het Chinese Sjanghai. Ook heeft de automaker geld nodig voor de productie van zijn nieuwe SUV, de Model Y, die onder de Model X komt te staan.

Voor de opening van de beurs op Wall Street werd er positief gereageerd op het besluit om meer geld op te halen. Het aandeel steeg voorbeurs met 5,6 procent.

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.