Tesla-topman Musk: 'Normaal stuur geen optie'

Geen optionele gimmick

Tesla Model S

De Tesla's Model S en Model X werden dit jaar gefacelift en daarbij verscheen er ook een opmerkelijk stuur in beide modellen. Daar zul je het altijd mee moeten doen, blijkt nu.

Het was even schrikken toen we zagen dat Tesla in de vernieuwde Model S en Model X een wel heel bijzonder stuur presenteerde. Het lijkt meer op zijn plaats in een vliegtuig dan in een auto. Daarbij is er ook al wat commotie geweest over de legaliteit van zo'n stuur in een auto. In Nederland is het in ieder geval geen probleem, bleek eerder al. Voor andere landen is Tesla kennelijk ook niet bang voor juridische problemen, want dit is het enige stuur dat de Model S en Model X voortaan krijgen.

Dat maakt topman Elon Musk bekend op Twitter. Iemand vroeg hem of een 'normaal' stuurwiel ook als optie leverbaar wordt, waarop de markante Zuid-Afrikaan simpelweg ontkennend antwoordde. Dat maakt het niet minder mysterieus dat er ook al een gefacelifte Model S is gespot met een rond stuurwiel in Canada. Dat zou volgens een medewerker van het lokale service center van Tesla, waar de auto stond, een optie worden voor de Model S. Zijn hoogste baas zal het echter wel bij het juiste eind hebben, dus wellicht had dat exemplaar alleen maar een normaal stuur omdat het een pre-productieversie was.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (137) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.