Tesla dicht bij akkoord over herstart Californische productie

Toch binnen de regels

Tesla assemblage fabriek

Tesla is na overleg met het bestuur van Alameda County, de Amerikaanse regio waar de fabriek is gevestigd, een stap dichter bij een herstart van de productie. Dat zei het regiobestuur in de nacht van dinsdag op woensdag.

Indien Tesla aanvullende maatregelen treft en het aantal coronabesmettingen deze week geen grote sprong maakt, mag het merk zich voorbereiden op de herstart van de productie. Als alles goed verloopt, mag Tesla daar nog deze week mee beginnen. Volgende week maandag zou de fabriek in Fremont dan weer kunnen beginnen met het bouwen van auto's. De lokale politie houdt een oogje in het zeil en ziet erop toe of er voldoende afstand wordt gehouden.

Telsa-topman Elon Musk had in de aanloop naar de geleidelijke heropening van fabrieken in de staat Californië kritiek op het bestuur van Alameda County. Hij hield vol dat de regio de regels van de staat verkeerd interpreteerde. De Amerikaanse president Donald Trump schaarde zich dinsdag in een tweet achter Musk: "De fabriek moet nu open. Dat kan op een snelle en veilige manier." Musk besloot eerder nog tegen de officiële wetgeving in te gaan door al te beginnen met de voorbereidingen van de productie. Hij was naar eigen zeggen 'bereid ervoor gearresteerd te worden'. Nu een officiële weg gevonden lijkt, wordt dat voorkomen.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.