Suzuki S-Cross met hybride aandrijflijn

Full Hybrid naast Smart Hybrid

Suzuki S-Cross Full-Hybrid
Suzuki S-Cross Full-HybridSuzuki S-Cross Full-HybridSuzuki S-Cross Full-HybridSuzuki S-CrossSuzuki S-Cross

Suzuki introduceerde de nieuwe S-Cross met een mild-hybride aandrijflijn, maar maakte al melding van de komst van een volwaardige hybride aandrijflijn in zijn cross-over. Die Suzuki S-Cross Full Hybrid is nu gepresenteerd.

Eind vorig jaar trok Suzuki het doek van de nieuwe S-Cross, een auto die feitelijk een grondige doorontwikkeling was van zijn voorganger. Hoewel de auto een volledig nieuwe voor- en achterkant én een ingrijpend herzien interieur kreeg aangemeten, introduceerde Suzuki de vernieuwde S-Cross met de 1.4 BoosterJet Smart Hybrid-aandrijflijn van het vorige model. Die 129 pk sterke mild-hybride krachtbron krijgt nu een volledig nieuwe en volledig hybride aandrijflijn naast zich. We heten welkom: de Suzuki S-Cross Full-Hybrid.

Suzuki S-Cross Full-Hybrid

Suzuki S-Cross

De Suzuki S-Cross Full-Hybrid heeft een 102 pk sterke 1.5 viercilinder die samenwerkt met een 33 pk sterke elektromotor. Dat levert de auto een systeemvermogen op van 115 pk. Suzuki geeft de S-Cross geen conventionele automaat, maar een Auto Gear Shift-automaat (AGS) met zes versnellingen. In feite is dat een gerobotiseerde handbak, al hoef je volgens Suzuki niet te vrezen voor ruwe schakelmomenten. De elektromotoren drijven direct de wielen aan en worden volgens de fabrikant onder meer ingezet om het schakelproces vloeiend te laten verlopen.

Vanaf de tweede helft van dit jaar worden de eerste exemplaren van de Suzuki S-Cross Full-Hybrid geleverd. Prijzen zijn er nog niet. Wel weten we dat er naast een versie met voorwielaandrijving ook een variant met AllGrip-vierwielaandrijving geleverd gaat worden. De Suzuki Vitara is overigens al als Full Hybrid leverbaar en heeft met die aandrijflijn een vanafprijs van €29.350. Naar verwachting start de vanafprijs van de S-Cross Full-Hybrid daar iets boven.

PRIVATE LEASE Suzuki S-Cross

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.