Startech geeft Bentley Bentayga krachtkuur

710 pk voor Bentleys hoogste

Startech Bentley Bentayga
Startech Bentley BentaygaStartech Bentley BentaygaStartech Bentley BentaygaStartech Bentley BentaygaStartech Bentley BentaygaStartech Bentley BentaygaStartech Bentley BentaygaStartech Bentley Bentayga
Startech heeft zich voor de tweede keer op de Bentley Bentayga gestort. Ditmaal krijgt de Britse broer van de Audi Q7 een krachtkuur.

In november liet Startech, de afdeling van Brabus die zich bezighoudt met zowel het uitdijen als aftrainen van Bentleys, Jaguars, Land Rovers, Maserati's en Range Rovers, al de Bentayga Widebody zien. Aan de bodykit verandert niets, aan het onderhuidse van de Bentayga daarentegen wel.

Waar de W12 in de Bentayga normaal gesproken 608 pk en 900 Nm sterk is, levert de 6,0 liter grote twaalfcilinder na de Startech-behandeling 710 pk en 1.070 Nm koppel. Startech heeft twee aangepaste modules ontwikkeld, die elk twee van de vier cilinderbanken voor hun rekening nemen. Tevens verhoogt Bentley van beide turbo's de turbodruk. Met zijn nieuwe spierkracht is de Bentayga in staat om in 3,9 tellen naar een snelheid van 100 km/h te denderen. Z'n topsnelheid is elektrisch begrensd op 301 km/h, volgens Startech om de banden te beschermen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum