SsangYong is niet meer, toch vier nieuwe EV's op komst

KG Mobility pakt uit

SsangYong Torres EVX

SsangYong is niet meer het merk dat het enkele jaren geleden was. Het staat niet meer op het punt om financieel om te vallen, maar het heet ook geen SsangYong meer. SsangYong Motor Company heet met ingang van vandaag officieel KG Mobility. En KG Mobility gaat er direct vol in door vier nieuwe elektrische auto's aan te kondigen.

In 2022 werd het langzaam kapseizende SsangYong gered door het Koreaanse KG Group. Begin dit jaar gaf Kwak Jea-sun, voorzitter van SsangYong aan dat SsangYong omgedoopt zou worden tot KG Mobility. Dat is vanaf vandaag officieel het geval. Dat betekent overigens niet dat je de merknaam SsangYong nergens meer tegen zult komen. Op onder meer de website van het merk zal de naam SsangYong nog even naast KG Mobility worden gebruikt.

KG Mobility - dat zich presenteert met het motto 'Go. Different. KG Mobility' - kondigt direct de komst aan van vier nieuwe elektrische auto's. Een daarvan kennen we al. Dat betreft namelijk de elektrische versie van de Torres waar we onlangs over schreven. Daarnaast werkt KG Mobility aan een elektrische middelgrote pick-up (O100), een elektrische grote SUV (F100) en een kleinere elektrische SUV (KR10). KG Mobility zegt zelf een volledig nieuw EV-platform te gaan ontwikkelen.

De elektrische KG Torres EVX verwachten we ook in Nederland, kijk dus niet gek op als ook de andere nieuwkomers Nederlands asfalt onder hun wielen krijgen.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.