Spionage: Seat Arona

Seats B-segment-cross-over de sneeuw in

Spionage: Seat Arona
Spionage: Seat AronaSpionage: Seat AronaSpionage: Seat AronaSpionage: Seat AronaSpionage: Seat AronaSpionage: Seat AronaSpionage: Seat AronaSpionage: Seat AronaSpionage: Seat Arona
Seat heeft de SUV-smaak te pakken en introduceert binnen een jaar een tweede exemplaar. De op de nieuwe Ibiza gebaseerde Arona maakt hier zijn testrondjes.

De Arona, een naam die eerder al werd bevestigd, gaat nog schuil onder een laag camouflage die op het dak zeker 10 centimeter bedraagt. Toch is de basisvorm al te zien en lijkt de Arona een meer afgeronde versie van het Ateca-design mee te krijgen. De hoge raampartij valt op, net als de hoge, ver naar voren gepositioneerde voorruit. De achterlichten schemeren al door en daarnaast is duidelijk dat de kentekenplaat, in tegenstelling tot die van de huidige Ibiza, in de achterklep huist. Verwacht op designgebied geen al te revolutionaire zaken: Seat bewijst met de Ateca dat simpele, strakke lijnen de uitverkoren weg zijn.

Onderhuids is de Arona natuurlijk nagenoeg gelijk aan de eveneens nog te onthullen nieuwe Ibiza. Ook de Volkswagen Polo en de Skoda Fabia krijgen als vanouds deze basis mee. De Arona heeft alvast genoeg concurrentie, want naast de toekomstige compacte SUV van Volkswagen zelf treft hij de Captur-, Mokka X- en CX-3-achtigen op zijn pad. Ook de opvolger van de Opel Meriva, die Crossland X gaat heten, krijgt cross-over-genen mee.

PRIVATE LEASE Seat Arona

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.