Solar Team Eindhoven laat Show-zonneauto zien

Eens geen Stella

Solar Team Eindhoven Show

De studenten van Solar Team Eindhoven van de TU Eindhoven hebben al jaren aandacht voor elektrische auto's die hun energie via zonnecellen genereren. De afgelopen jaren koos het Solar Team Eindhoven voor een raceauto, maar dit jaar slaan de bollebozen een andere weg in.

Het studententeam Solar Team Eindhoven van de TU Eindhoven heeft de afgelopen vier jaar raceauto's met zonnepanelen gemaakt die luisterden naar de naam Stella, maar dit jaar kiest het team een andere weg. We krijgen een schets te zien van de 'Show', auto die Solar Team Eindhoven omschrijft als een 'rijdend huis op zonne-energie'. De naam van de auto staat dan ook voor Self-sustaining House On Wheels. De auto belooft ondanks zijn lage, kromme vorm dankzij een groot hefdak toch ruim te zijn.

Stella Era Solar Team Eindhoven

De vierde en laatste Stella, de Stella Era (2019)

De Show moet volgens zijn creatieve scheppers genoeg zonne-energie opwekken om te kunnen rijden, maar ook om erin te kunnen douchen, tv te kunnen kijken en om bijoorbeeld apparatuur op te laden. "De Show is zelfvoorzienend in termen van energie en onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Dit laat zien dat rijden op zonne-energie veel mogelijkheden biedt. De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als leven. Alles komt samen in één onafhankelijk energiesysteem”, zegt Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven in een begeleidend schrijven. Hij verwacht de Show in september al de weg op te kunnen sturen.

Het Solar Team Eindhoven bestaat uit 22 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.  Gedurende 1,5 jaar wordt de studie op de lange baan geschoven om een voertuig op zonne-energie te ontwikkelen. De Stella's hebben de afgelopen jaren als inspiratie gediend voor de Lightyear One, een EV met zonnepanelen die dit jaar in Nederland op de markt moet komen. Daarover lees je hier meer.

Lezersreacties (22)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.