Smart onthult geëvolueerde elektrische Fortwo

Smart Fortwo Electric Drive
De Smart Fortwo is tegenwoordig ook elektrisch te rijden. In Frankfurst presenteert het merk het een vernieuwde versie, die vanaf komend voorjaar te koop is.

De eerste generatie van de elektrische Smart was vooral een experimentele auto, van de tweede maakte men er meer dan tweeduizend. Deze derde reeks Smart Fortwo Electric Drive moet een auto voor een nog groter publiek worden – het merk spreekt over een "vijfcijferig productievolume." Daartoe heeft Smart de auto uitgerust met een nieuw accupakket van Deutsche Accumotive, ter vervangingen van de Tesla-unit waar eerder mee gewerkt werd. De nieuwe batterij moet dankzij het snellaadproces binnen een uur op te laden zijn.

De elektromotor, die ontwikkeld is in samenwerking met Bosch, levert 55 kW en heeft een koppel van 130 Nm. Daarmee sprint de Smart van hul tot honderd kilometer per uur in minder dan dertien seconden, terwijl de topsnelheid op 120 kilometer per uur ligt en er een actieradius van 140 kilometer opgegeven wordt.

App

Uiterlijk is de vernieuwde elektrische Smart voorzien van onder andere een grotere grille en LED-dagrijdverlichting. Daarnaast komt Smart met een nieuwe app voor de iPhone, waarmee zaken als navigatie en afspelen van muziek te bedienen zijn. Ook het plannen van een reis in combinatie met het laden van de accu's moet hiermee gemakkelijker uit te voeren te zijn. Aankomende september presenteert Smart de auto tijdens de IAA in Frankfurt, in april 2012 start de levering van het nieuwe elektrische model.

PRIVATE LEASE Smart Fortwo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum