Skoda toont laatste stukjes Scala

Nog een paar uur geduld

Skoda Scala teasers
Skoda Scala teasersSkoda Scala teasersSkoda Scala interieurSkoda Scala interieurSkoda Scala interieurSkoda Scala interieurSkoda Scala interieurSkoda Scala teaserSkoda Scala teaserSkoda ScalaSkoda Scala

Vanavond zijn alle ogen van autoland gericht op Tel Aviv, want daar wacht de onthulling van de nieuwe Skoda Scala op ons. Vlak voordat iedereen over de rode loper naar de nieuwe compacte hatchback loopt, laat Skoda nog even de lamppartijen van de Scala zien.

Wat opvalt is dat het ontwerp van de lampen veel weg heeft van dat van de Vision RS concept-car. Leg je de beelden van die recent onthulde concept-car naast de platen van deze blauwe productie-auto, dan lijken ze vrijwel identiek. De koplampen lijken spitser en hoekiger dan we van Skoda kennen en de grille steekt een flink stuk uit. Aan de achterkant komen we een stukje van de herkenbare glazen achterklep tegen naast de nieuw getekende lampen. Op die achterklep zullen voortaan letters van het merk in plaats van een logo sieren.

Skoda gaf de binnenkant van zijn nieuwe familielid al eerder prijs. Een nieuw centraal én hooggeplaatst scherm was daar de grootste blikvanger. Veel elementen uit deze Scala zien we de komende tijd terug bij de overige modellen van het merk. Volgend jaar volgt bijvoorbeeld de geheel nieuwe Octavia, die volgens dezelfde designtaal is getekend.

De Scala is een nieuwe naam, maar neemt het stokje over van een oud model. Skoda zwaait de Rapid namelijk uit bij het verwelkomen van deze hatchback. Vanavond om 19.00 uur plaatselijke tijd onthult Skoda de Scala.

PRIVATE LEASE Skoda Scala

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.