Facelift voor Skoda Scala

Fijnslijpen op detailniveau

Spyshots Skoda Scala facelift
Spyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala faceliftSpyshots Skoda Scala facelift

De Skoda Scala is een kleine drie jaar oud en dat betekent dat er achter de tekentafels in het Tsjechische Mladá Boleslav al gewerkt is aan een gefacelifte versie. Lang zal dat schetswerk niet  hebben geduurd, de herziene Skoda Scala op deze foto's lijkt namelijk weinig nieuws onder zijn stickervelletje te verbergen.

Binnen de Volkswagen Group is Skoda het merk dat vooral meer ruimte biedt dan vergelijkbare modellen binnen het concern, maar dan voor een vriendelijkere prijs. Is een Fabia je toch te klein, maar een Octavia te groot? Niet getreurd, het gat daartussen vult Skoda sinds december 2018 namelijk op met de Scala, die binnenkort licht wordt gemoderniseerd.

Hoewel de Skoda Scala net als de Fabia en diens zustermodellen op het MQB- A0-platform staat, zou je het model kunnen zien als een broodnuchter Golf-alternatief, temeer omdat de Scala meer dan de Octavia een conventionele vijfdeurs hatchback is. De Skoda Scala is met zijn 4,36 meter ook nog 8 centimeter langer dan de actuele Volkswagen Golf en heeft zelfs een iets grotere wielbasis. Toch weet de Scala maar weinig Nederlandse kopers te vinden. Sinds zijn marktintroductie in 2019 zijn er in totaal 3.130 exemplaren van verkocht. Als het uiterlijk van de Scala daarin een factor blijkt te spelen, zal dat na de facelift van het model waarschijnlijk niet veranderen. Uiterlijk lijkt de gefacelifte Scala namelijk nauwelijks te veranderen.

De deels ingepakte Skoda Scala op deze foto's heeft camouflerende plakkers op zijn kont en op zijn front. De verlichting aan de achterkant lijkt in ieder geval niet te wijzigen, wat Skoda met de koplampen precies van plan is, is niet helemaal helder. Ingrijpend veranderen doen ze in ieder geval niet. Reken op aangepast bumperwerk, wat nieuwe lakkleuren en een iets gemoderniseerd interieur. Het is nog niet bekend wanneer Skoda de gefacelifte Scala presenteert, maar dat is ongetwijfeld niet voor het eind van 2021.

PRIVATE LEASE Skoda Scala

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.