Skoda schetst Octavia RS iV

Gespierde plug-in is 245 pk sterk!

Skoda Octavia RS iV teaser

Skoda heeft twee nieuwe designschetsen vrijgegeven om ons op te warmen voor de komst van de hagelnieuwe RS-versie van de Octavia. Die auto krijgt niet slechts een benzinemotor, maar ook een elektromotor onder de kap. Jawel, het is een plug-in!

De Autosalon van Genève is het podium waarop Skoda straks de Octavia RS iV presenteert. Die iV-letters staan bij Skoda voor elektrificatie en dat kan maar één ding betekenen: de Octavia RS is een plug-in hybride!

De Tsjechen geven een drietal schetsen vrij waarop de Octavia RS iV niet alleen als vijfdeurs hatchback, maar ook als Combi is te zien. Zoals verwacht worden de RS'en voorzien van sportiever spoilerwerk, kenmerkend lichtmetaal met vijf grote openingen en zwarte designaccenten. Ook interessant: Skoda geeft alvast het vermogen vrij. De nieuwe Octavia RS iV perst namelijk 245 pk uit zijn plug-in hybride aandrijflijn. Het is niet ondenkbaar dat die aandrijflijn, waarvan de exacte samenstelling nog niet is vrijgegeven, ook in de nieuwe Golf GTI komt te liggen. Tijdens de Autosalon van Genève komen we meer te weten over Skoda's nieuwe sportievelingen. De laatste Octavia RS schopte het in zijn krachtigste vorm tot 230 pk.

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.