Skoda Roomster in productie

Skoda Roomster in productie
Skoda heeft besloten te komen met een productieversie van de Roomster. De Roomster is een concept car van een midi-mpv die debuteerde op de IAA in Frankfurt in 2003.
Skoda heeft besloten te komen met een productieversie van de Roomster. De Roomster is een concept car van een midi-mpv die debuteerde op de IAA in Frankfurt in 2003.  Volgens bronnen rond Skoda komt de Roomster aan het einde van 2006 op de markt. De auto volgt dezlefde filosofie als de andere modellen: een grote auto voor de prijs van een klasse lager. Zo zal de Roomster wat betreft formaat vallen in de klasse van de Renault Scénic, Seat Altea en bijvoorbeeld de toekomstige Citroën C4 Picasso. De prijs ligt echter in de klasse van de Renault Modus en de Opel Meriva.
De uiteindelijke productieversie van de Skoda Roomster zal wat conventioneler zijn vormgegeven als de concept car. De basis blijft hetzelfde: Skoda belooft maximale ruimte en variabiliteit in het interieur. Het is nog onduidelijk of de typenaam Roomster het gaat redden tot het productiestadium.
Op de Autosalon van Genève, die in maart van dit jaar werd gehouden, onthulde Skoda de Yeti, een 4x4-versie die is gebaseerd op de Roomster concept. Of deze auto ook aan het productieprogramma wordt toegevoegd, is nog niet besloten. "Een SUV-versie een serieuze optie," aldus de bron bij Skoda.