Skoda maakt prijzen Enyaq iV bekend

Direct te bestellen

Skoda Enyaq iV
Skoda Enyaq iVSkoda Enyaq iVSkoda Enyaq iVSkoda Enyaq iVSkoda Enyaq iVSkoda Enyaq iVSkoda Enyaq iVSkoda Enyaq iV

Skoda heeft de eerste prijzen van haar gloednieuwe elektrische auto, de Enyaq iV, uit de doeken gedaan. De prijs voor de goedkoopste Enyaq blijft net onder de € 40.000.

Met de Enyaq iV breekt er een nieuw tijdperk aan voor de Tsjechische fabrikant. Het is de eerste Skoda die alleen met elektrische aandrijving wordt geleverd. Nu is ook bekend welke prijs Skoda aan de begin deze maand onthulde Enyaq hangt. Instappen kan vanaf € 39.990, daarmee bevestigt het merk de reeds eerder verkondigde voorlopige prijs. Voor dat bedrag krijg je de Enyaq iV 60 mee naar huis. Die heeft een 58 kWh-accupakket, waarmee de 180 pk sterke EV volgens de WLTP-cyclus een actieradius van 390 km heeft. Snelladen kan met 50 kW of optioneel met 100 kW en in dat laatste geval is in pakweg 40 minuten de accu van 10 naar 80 procent lading te vullen.

Een stap hoger in het aanbod staat de Enyaq iV 80. Die heeft een 78 kWh-accupakket aan boord, waarmee een actieradius mogelijk is van 510 km volgens WLTP. Ook laat de 80 met zijn 204 pk net even wat meer kracht op de achterwielen los. Vanzelfsprekend biedt ook deze versie snellaadmogelijkheden tot 125 kW. Daarbij is de Enyaq iV 80 bovenop de standaarduitrusting voorzien van zaken als een achteruitrijcamera en drive mode select. De prijs van de Enyaq iV 80 is minimaal € 46.990.

De Enyaq iV 80 is per direct te bestellen, de lager in de markt staande Enyaq iV 60 wordt volgens Skoda naar verwachting half oktober opgenomen in de bestellijst. Later verschijnt er ook nog een échte instapversie in de vorm van de Enyaq iV 50, die het tot 340 km schopt op een acculading en een vermogen van 149 pk op de achterwielen loslaat. Bovenin het gamma volgt ook nog uitbreiding, met de Enyaq iV 80 (266 pk en vierwielaandrijving) en zelfs een heuse vRS-versie met 306 pk en vierwielaandrijving. Die laatste moet volgens Skoda in 6,2 seconden naar 100 km/h kunnen snellen. Voor zowel de 80 als de vRS geldt een WLTP-rijbereik van 460 km.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (75) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.