Skoda eVoiturette is elektrisch kleintje

Piepklein

Skoda eVoiturette

Skoda heeft een wel heel kleine elektrische auto gepresenteerd. We maken digitaal kennis met de eVoiturette. Dat is een hommage aan de Voiturette A, de eerste auto van het merk voordat het Skoda heette.

Begin dit jaar liet Skoda zijn designteam onder de noemer 'Icons get a makeover' losgaan. Een vijftal ontwerpers kwam met een moderne interpretatie van een klassiek model van Skoda. De creatieve geest Yuhan Zhang tekende een elektrische hommage aan de Voiturette A, de eerste auto van Laurin & Klement die in 1905 de fabriekspoorten in Mladá Boleslav verliet (foto 5). Van die voorheen alleen in digitale vorm gepresenteerde moderne interpretatie van een oer-Skoda is nu een daadwerkelijk tastbare versie gebouwd.

Wie gehoopt had op een elektrische stadsauto=met een opvallend retrokoetsje, moeten we teleurstellen. De eVoiturette is namelijk een 69 centimeter lang, 36 centimeter breed en 33 centimeter hoog schaalmodel dat uit de 3D-printer is komen rollen. Het weegt zo'n tien kilo en kan niet zelfstandig rijden. Wel heeft het wagentje werkende ledverlichting. De Skoda eVoiturette is te zien in het Ferdinand Porsche Birth House, een tot museum omgetoverd huis in de Tsjechische stad Liberec waar Ferdinand Porsche in 1895 werd geboren. Daadwerkelijke productieplannen voor de eVoiturette heeft Skoda niet.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.