Scherpe prijs Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid

Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEV
Nederland heeft er een nieuwe 0 procent-bijteller bij. De Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid (PHEV) heeft inmiddels ook z'n prijzen en die zijn behoorlijk concurrerend te noemen.

De eerste SUV met nul procent bijtelling heeft een vanafprijs van 43.490 euro. Voor dat geld staat een Outlander PHEV Intense+ klaar. De uitrusting komt globaal overeen met die van de conventionele Outlander Intense+, uitgezonderd natuurlijk de zaken die specifiek voor de plug-in hybride zijn. De PHEV heeft bijvoorbeeld standaard vierwielaandrijving en een snellader.

Wie meer spullen (onder meer lederen bekleding, stoelverwarming en een schuifdak) wil, kiest voor de Outlander PHEV Instyle, die 48.990 euro kost. De topversie is de Instyle+, die voor 51.990 euro mee naar huis mag. Dan krijg je ook nog een DAB-tuner, Forward Collision Mitigation System, Adaptive Cruise Control en Lane Departure Warning.

Bestellen kan nu al, de levering start in juli. Nederland is het eerste Europese land dat de auto krijgt. De instapprijs is scherp te noemen, als je bedenkt dat een Opel Ampera minimaal 46.265 euro kost. Bovendien mag de Outlander PHEV een aanhanger van 1.500 kg trekken, waar de meeste andere plug-in hybrides niets mee mogen trekken.

De Outlander PHEV biedt plek aan vijf personen en heeft een actieradius van 900 kilometer. Een 2,0-liter benzinemotor kan, gekoppeld aan een generator van 70 kW, twee elektromotoren van kracht voorzien. De ene bevindt zich bij de vooras, de andere zit bij de achteras. Beide elektromotoren leveren 60 kW.

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.