Sassou: Europese concept van Mazda

Sassou: Europese concept van Mazda
Mazda neemt op de IAA in Frankfurt de Sassou concept car mee. Het is een stijloefening voor een mogelijke toekomstige auto in het B-segment.
Mazda neemt op de IAA in Frankfurt de Sassou concept car mee. Het is een stijloefening voor een mogelijke toekomstige auto in het B-segment.
De Mazda Sassou is een compact lichtgewicht driedeurs studiemodel die is voorzien van een 1,0-liter driecilinder turbomotor met directe injectie. Op de IAA deelt de Sassou de spotlight met de gefacelifte Mazda 2, de Mazda 6 MPS en de MX-Crossport concept.
De Sassou is ontwikkeld door het Mazda designcentrum in Frankfurt, die op de IAA een thuiswedstrijd speelt. Het is de bedoeling dat ook in Tokio en op de autoshow in Detroit een lokaal ontwerpcentrum laat zien wat ze kunnen.
Mazda richt zich met de Sassou op een jong en stads publiek. Sassou is een Japanse term die zoveel betekent als optimistisch. Het studiemodel zit vol technologie. Zo wordt een USB-stick gebruikt om te starten. De achterbank kan op een bijzondere manier worden verschoven en neergeklapt. Door middel van een pneumatisch systeem kan de bank worden neergeklapt. Wanneer er een achterpassagier is, kan die één stoel in het midden plaatsen. Wanneer er twee achterinzittenden zijn, staan de stoelen gewoon naast elkaar.
Tot slot is de Sassou voorzien van zogeheten 'Shoji'-techniek. Dit is gebaseerd op de bekende Japanse deurtjes voorzien van rijstpapier. De contouren van wat daarachter gebeurt, zijn zichtbaar. Verschillende onderdelen van de auto zijn verborgen in de carrosserie en komen - op een volgens Mazda 'aantrekkelijke en verrassende' - manier tevoorschijn door een verlichtingssysteem .

PRIVATE LEASE Mazda

Mazda
Mazda 2 SkyActiv-G 75 (5D/6H)
€ 365
 
Mazda
Mazda MX-30 Prime-Line (5D/CVT)
€ 415
 
Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-G 122 (5D/6H)
€ 499
 
Mazda
Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 (4D/6H)
€ 579
 
Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 (5D/6H)
€ 585
 
Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 (2D/6H)
€ 599
 
Mazda
Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Prime-Line (5D/8A)
€ 729