Magna Steyr ziet toekomst in aardgas

Magna Steyr MILA
Het Oostenrijkse bedrijf Magna Steyr heeft een prototype gebouwd dat louter op aardgas loopt. De Oostenrijkers zien hier brood in voor de toekomst.
Het Oostenrijkse bedrijf Magna Steyr heeft een prototype gebouwd dat louter op aardgas loopt. De Oostenrijkers zien hier brood in voor de toekomst.
Magna Steyr laat op de IAA in Frankfurt de MILA (Magna Innovation Lightweight Auto) concept car zien. Deze éénzits sportauto rijdt louter op aardgas. De Duitse auto-industrie heeft onderzocht dat de komende 15 jaar twee miljoen aardgasgestookte auto's daar op de weg zullen verschijnen. In 2020 zal het wagenpark voor vier procent bestaan uit auto's die aardgas als brandstof hebben.

Volgens Magna Steyr heeft aardgas als voordeel boven LPG dat beter is voor de motor door een hogere klopvastheid en bovendien is het gemakkelijker te produceren. Het hoeft alleen maar schoongemaakt, gefilterd en gedroogd te worden, terwijl LPG een restproduct is bij het raffineren van benzine.

De MILA van Magna Steyr heeft achterwielaandrijving en de 150 pk sterke 1,6-liter motor heeft een plaats in het midden. Magna Steyr geeft een topsnelheid op van 200 km/u en een sprint van 0 naar 100 in 6,9 seconden. Met de 76 liter tank komt de MILA 200 km ver. Het gewicht van het prototype is 850 kilo.

Magna Steyr benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er binnenkort een auto met die merknaam uitkomt. Het bedrijf is daarentegen op zoek naar een partner waarmee de auto productierijp kan worden gemaakt. Het zal zo'n 23 maanden duren voordat de technieken van de MILA productierijp zijn.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.